Terarii - Vivarii - Paludarii | Touch Design
223
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-223,page-parent,bridge-core-2.4.5,,qode-page-loading-effect-enabled,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-23.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Produsele noastre

Tipuri de terarii pe care le putem construi, adaptate la fiecare spatiu

Terarii de mari dimensiuni

Fara intretinere

Terariile TouchDesign sunt microclimate cu plante tropicale, complet automatizate care nu au nevoie de intretinere.

Irigare automata

Terariile Touch Design au sistem de irigare complet automatizat.

Iluminare controlata

Terariile Touch Design au sistem de iluminare automat, care simuleaza ciclul zi/noapte al plantelor.

Design biophilic

Terariile Touch Design fac parte din conceptul modern pe care se bazeaza biophilia, imbunatatind performanta si calitatea vietii cotidiene.

Terariu cu plante tropicale, plante vii, cu doi pereti de sticla – perete despartitor

 

Terariul cu doi pereti de sticla poate fi integrat in designul de interior ca perete despartitor intre doua incinte (living room/bucatarie, open space birouri, open space bistro-uri, cafenele si restaurante, baie in zona de lavoare/dus ). Il putem considera o vitrina, de mari dimensiuni.

Terariu de mari dimensiuni

Terariu cu plante tropicale, plante vii, cu patru pereti de sticla – piesa centrala de design

 

Terariul cu patru pereti de sticla poate fi folosit in designul de interior ca o piesa de sine statatoare. Poate fi produs in mai multe forme (cub, paralelipiped, hexagon) si poate fi pozitionat in living room, receptie hotel, restaurant, sala de evenimente, ca decor. De asemenea poate fi si decor in dormitor sau in camera de zi, avind dimensiuni potrivite unui astfel de spatiu.

Terarii imperiul leilor pro tv

Terariu cu plante tropicale, plante vii – perete decorativ

 

Acest terariu poate fi folosit in designul de interior ca perete decorativ. El poate fi suprapus pe un perete existent. Terariul are trei pereti din sticla si poate fi construit in mai multe forme sau marimi. Poate fi folosit ca un perete decorativ din sticla chiar in coltul unei incaperi.

perete viu decorativ

Terariu de mari dimensiuni pentru reptile – constructie, selectia reptilelor si training

 

Terariile pentru reptile sunt construite astfel incat reproduc habitatul natural al fiecarei specii de reptile. Pot avea dimensiuni de la 1m lungime si pot depasi 15m lungime. Sunt cele mai mari terarii pentru reptile construite in Romania. In afara de constructia terariilor, putem oferi servicii de consultanta pentru selectarea tipului de reptile, habitatului acestora, precum si training specializat oferit personalului care se ocupa de ingrijirea reptilelor.

terarii, vivarii reptile

Terariu vs Vivariu vs Paludariu

 

Daca e sa respectam definitia terariului – ♦ Incapere unde sunt crescute, pentru a fi observate, diferite animale mici terestre (serpi, soparle etc.). ♦ Teren stancos amenajat special pentru cultivarea unei anumite plante. [ < fr., lat. terrarium, germ. Terrarium] – ne dam seama ca produsele care se vand acum pe post de terarii sunt, de fapt, niste ghivece decorative.

Touch Design vine cu un  concept unic in Romania – terariumul de mari dimensiuni, tech-fusion, un microsistem cu plante vii, complet automatizat. Plantele tropicale, exotice, care cresc in ecosistemul terariilor realizate de noi, au un sistem de autoingrijire – irigare automata din rezervorul de apa, iluminare automata.

Terariile reprezinta un mod spectaculos de a aduce natura intr-un spatiu interior, fie ca vorbim de o casa, un birou sau un showroom. Sunt adevarate gradini interioare verticale sau insule de natura.

De asemenea, terariile de dimensiuni mari si medii reprezinta o casa ideala pentru reptile si  amfibieni, putand fi instalate atat in locuinte, cat si in muzee sau gradini zoologice.

Terariile si vivariile pot arata similar, principala diferenta fiind ca terariile sunt concepute special pentru plante vii, iar vivariile pentru insecte, reptile, amfibieni.

Terariile reproduc procesele naturale de mediu, in timp ce vivariile folosesc elemente artificiale, tehnologice. Terariile sunt, in general, un mediu vegetal sigilat intr-un recipient mare de sticla. Vivariile folosesc adesea pompe, filtre si surse de lumina externe pentru a crea conditiile potrivite pentru reptile.

Vivariile pot fi concepute usor diferit fata de terarii. Vei vedea deseori plante de vivariu grupate in categorii precum „plante de prim plan”, „plante-covor”. In practica, poti adopta aceasta organizare si in cazul unui terariu mai mare.

Paludariul este un ecosistem ce contine atat pamant, cat si apa. Imbina armonios diverse plante, pesti si animale iubitoare de umiditate. Un paludariu este mai degraba o impartire uniforma intre un acvariu si un vivariu.

Pentru a vedea cum arata in realitate terariile, vivariile si paludariile create de echipa Touch Design, te invitam sa vizitezi:

  • Dino Parc, Rasnov – unde am construit cel mai mare terariu cu reptile din Romania. Terariul are 15 m lungime, 3 m inaltime si 1,5 m adancime. Am recreat habitatul natural pentru doua specii de reptile (Iguana verde si Dragonul de apa). Terariul beneficiaza de automatizare completa si de monitorizare digitala a conditiilor de mediu (umiditate/temperatura).
  • AWE Bucuresti – unde este expus terariul cu care am participat la Imperiul Leilor. Este un terariu care poate fi inclus in orice spatiu (casa, office sau restaurant). Este de dimensiuni medii (1,60 m lungime, 2,20 m inaltime si 80 cm adancime) si are ca sursa de apa independenta, un rezervor de 10l.
  • Showroom Piatra Online Bucuresti – unde vei putea admira un terariu de 80 cm lungime, 2,40 m inaltime si 60 cm adancime.
Terarii vitrina cafenea
terarrium cu 4 pereti de sticla
pereti vii decorativi