29 iul. Tipuri de Terarii cu Plante
Terariile cu Plante sunt ecosisteme naturale în miniatură, amenajate în interiorul unor recipiente transparente din sticlă.
Pe lângă rolul estetic, terariul are ca scop creșterea și protejarea diverselor specii de plante. Astfel, terariul se proiectează pentru a imita condițiile mediului nativ al plantelor, utilizând soluri specifice, condiții de umiditate și de lumină potrivite.
Un terariu poate include plante tropicale, plante suculente sau chiar plante carnivore.
Tipuri de Terarii cu Plante
Terariile cu plante pot fi închise sau deschise.
- Terariul închis poate lua forma unui bol din sticlă cu capac sau recipient dreptunghiular din sticlă. Este ideal pentru plantele care preferă umiditatea.
- Terariul deschis se potrivește plantelor care au nevoie de mai puțină umiditate și de o ventilație adecvată pentru a se dezvolta.
În funcție de dimensiuni, avem terarii mici, medii și mari.
- Terariile mici și medii sunt ideale pentru apartamente și au rol preponderent estetic.
- Terariile de mari dimensiuni sunt ideale pentru spații mari, precum vile, birouri open-space, restaurante sau muzee. Terariile cu plante realizate la comandă pot avea dimensiuni dintre cele mai variante. De exemplu, cel mai mare terariu cu plante realizat până acum de echipa Touch Nature Design are 7 m lungime, 2.8 m înălțime și 90 cm adâncime.
În funcție de nivelul de mentenanță, vorbim de:
- Terarii care se îngrijesc manual.
- Terarii complet automatizate. Terariile realizate de Touch Nature Design au sisteme de irigare și iluminare complet automatizate. Mentenanța terariilor implică mici intervenții, cu o frecvență mică (o dată la una/două luni).
În funcție de dimensiuni și de amplasare, terariile cu plante pot lua forma unui perete decorativ, unui perete despărțitor între două incinte sau pot reprezenta o piesă centrală de design.
Consultă portofoliul Touch Nature Design pentru a vedea mai multe modele de terarii cu plante:
Sorry, the comment form is closed at this time.